tjenare alla glada!-Linnea

Jag är hemskt ledsen för usel uppdatering, men idag har jag haft fullt upp. Jag hade alarmet ställt på 04.20 idag, då jag skulle vara hästskötare när en kompis i stallet skulle tävla. Vi åkte till Vallentuna( utanför Stockholm) Det var hoppning, och Hanna var nöjd efter dagens prövningar! Bilder kommar typ sen... När jag har hittat sladden till datorn...Ni får nöja er med en gammal bild sålänge! Nu ska jag hoppa i säng, är så sjukt trött-.- Godnattttt!!!

Dag 3 hos Disa! - SOPHIE

Dag 3:
 
Vi tog halv ett bussen & kom till stallet, Johan (som har stallet) frågade oss om vi ville följa med honom & ridlägergruppen & bada med hästarna. Det ville vi såklart! Disa red Troya, jag red Svea & Tova red Tindra. Det var verkligen otorligt mysigt att få bada med hästarna! Första gången för min del - det har tyvärr aldrig blivit av för mig att bada med mina hästar. Efter stund så bytte jag & Disa hästar då Svea inte ville "bada" mer, hon fick vatten upp till bogen ungefär. Sedan när jag red Troya så simmade hon med mig & så, det var som att sväva i vattnet.. Underbart!
Blev helt genomblöt, eller i alla fall upp till revbenen.. Haha!
Sedan red vi hem igen.
(Har tyvärr inga bilder från när vi badade.)
 
När vi kom tillbaka så åt vi lunch & så, mös med djuren osv.
 
När vi hade ätit & sådär, så fick vi gå ut & gå med Emmy, Oden & Punsch också. Jättemysigt det med! Skrittade de litegrann också.
 
Jag & Emmyplutten. Kommer fler bilder från den lilla turen när jag kommer hem.
 
När vi hade varit ute med de hästarna, så ringer Disas mamma & säger att hon inte kommer att kunna komma föränn tidigaste klockan 21.00, så vi frågade Johan om vi kunde få rida ut tre hästar till. & det fick vi!
Så då red vi Stelvio, Sabine & Dessy barbacka en helt slinga. Vi hoppade även lite hinder i skogen. Galopperade sedan en sträcka med dom några gånger fram & tillbaka - ett minne för livet kan jag säga!
Har tyvärr inga bilder ifrån den ritten heller.
 

Sötaste Dessy!
 
När vi kom hem tror jag att vi badade igen & sedan gick hem & kollade på skräckfilm. Badet var mysigt, dock var skräckfilmen något helt annat.. Jag & Disa satt & skakade & Tova somnade..
 

Kan uppdatera lite fort nu! :D - SOPHIE

Hejsan!
 
Äntligen kan jag uppdatera litegrann nu! :D
Vi har hunnit med en hel del hittils, vi har badat i havet, fiskat krabbor, shoppat en massa, varit ute på lite promenader med hunden & en massa mer kul! Sjukt kul här ju?! Lugnt, mysigt, fint & helt underbart bara.
Men jag saknar alla mina djur något enormt, mina fina älsklingar.
 

Jag hoppas att alla ni andra har det bra, precis som jag.
 
Vi hörs!

Dag 2 hos Disa! - SOPHIE

DAG 2:
 

Vi vaknade vi 11.30 tror jag, vi åt frukost & sedan tog vi bussen till stallet.
Där pussade vi en massa på kattungarna, fåren & lammen. Var med hästarna också.
Sedan red vi Dessy & Stelvio.
Satte upp ett hinder, slutade på 70-75 cm tror jag?
 
Det var i alla fall otroligt kul! Hoppa miniponny var otroligt längesen, haha!
Men i alla fall, efter vi varit i stallet så cyklade vi nästan direkt till sjön & badade, det var otroligt kallt, men det var jättekul! Smart som jag var så glömde jag handduk.. Toppen!
 

När vi var iskalla & bara ville hem så tog vi cyklarna hem & sedan gjorde vi kladdkaka, stekte fiskpinnar - duktig Tova som fick brandvarnaren att gå igång! Duktigt flickaaa!
När vi ätit så tog vi vår kladdkaka, satte på världens sorgligaste hästfilm. Under i stort sätt hela filmen så grät jag & Disa som två riktiga.. Jag vet inte vad.. Men sorgligt var det! Tova satt dock & skrattade & tyckte vi var lite smått konstiga, haha, tack Tova!
Efter det stack vi ut, klockan var runt 3 tror jag? Satte oss på studsmattan & efter en kort stund blev det sjukt kallt, så vi gick in igen.. Haha! Sedan somnade vi efter en lång dag, dock var den heeeelgrym!
 
 
Världens absolut finaste Stelvio ♥
 
Finaste lilla Dessy ♥
 
 
Älskar dig Disa! & finaste S & D ♥
 
Tova, jag & lammen 
 
Disa, jag & lammen 
 

Myyyys med kattunge 

Första dagen hos Disa (- SOPHIE)

DAG 1:
 

Jag & Tova åkte i ca 5 timmar till Disa, väl hos Disa var det givetvis ganska tyst i början, i alla fall mellan mig & Disa, eftersom att vi aldrig hade träffat varandra förut. Vi tog in all packning i huset & åkte sedan ganska så direkt till stallet, mamma skjutsade oss.
Vi red Tindra & Punsch.
 
Finaste Tindra!
 
Finaste Punschen! 
 
Jag åkte av Punsch också. Haha, sötnosen! Jag gav mig på att galoppera honom barbacka & efter några meter så var han huvud mellan frambenen & så stannade han samtidigt & då flög jag, haha. Skrattade sjukt mycket då.. Haha!
 
Haha, buspunschen!
 
Efter vi hade ridit så minns jag inte riktigt vad vi gjorde i stallet efter.. Men vi pussade nog en del på lammen & så! Sedan kom Disas mamma & hämtade oss.
 
Hemma hos Disa åt vi kvällsmat & sen vet jag inte vad vi gjorde mer, haha. Vi somnade vi 00.45 i alla fall.
 

morgondagen

imorrn sover jag över hos bästa Linnea, o så skare vara nån sån där prick över eet, ni fattar-.-. aja ska ta rulfen på fm o sen möter jag storebror på stens choklad för att handla lite nomnom. sen hem, ducha o packa o sen cyklar jag till Linnea i mälarbaden. kommer o bli grymt! ihi;)

uteritt

red ut med Hanna x2 Nickan o kajsa idag. blev lite bus av busiga ponnyer, kul kul:) bestämde med Hanna A o nickan att vi ska rida på fredag. nu när inte bästa sophie är hemma_:( men det blir kul! imorgon ska vi bara gå en liten mysig prommenad jag o Rolf. löööv!!

Sol, vind och vatten

Äntligen lite sooool!!:D just nu ligger jag i en solstol vid poolen och hare gött, senare ska jag åka ut till rolfen. Har inte bestämt mej vad jag ska göra med honom än, men nånting kul i alla fall:) kanske en lång skrittur?!:) för övrigt så har jag spanat in rean på hööks, Inge speciellt tycker jag . Eller har du hittat nått kanske?

Snart åker jag! - SOPHIE

Yes, jag åker om ca 40 minuter. För er som inte vet så åker jag till Båstad med Julia.

Vi blir borta i 5-6 dagar, kommer bli otroligt nice, astaggad! Blir en massa sol, bad (om vädret tillåter det), cykling, fiska krabbor, o tror att vi skulle åka över till Köpenhamn också & sen en massa annat nice!
 
Vad ska hästarna göra medans jag är borta då?
 
Jo - igår gick både Finesse & Jack ganska hårt, Dressyr i paddocken med Finesse & markarbete/hoppning med Jack i paddocken. Det gick riktigt, riktigt bra med de båda, så de får lite semester nu igen, när jag är borta. Jag tror att Jack kommer att få stå helt. Finesse vill jag dock att mamma ska longera lite idag då jag inte vill att hon ska stå & bli stel, eftersom att hon gick hårt igår, sedan ska mamma longera henne 2-3 dagar innan jag kommer hem också, så hon inte har så mycket överskottsenergi som sist. Dock var det lite kul, men jag vill komma igång med Dressyr direkt! Det går så bra nu!
Så hon får lite semester sen dagarna emellan.
Så, det var så jag hade tänkt att Finesse & Jack skulle få göra medans jag är borta!
 
Min söta lilla ponny! Jackbebisen!

hola!

bästa rulfen va lite trött idag, kanske lite sliten efter de senaste passen, men han va jättemysig i stallet, som alltid;) han kom på att det är kul o dra min dragkedja på tröjan upp och ner:) haha så söööt! mamma filmade så lägger upp den imorgon, för nu ska jag gå o sova. goooonattt!!

blabla

 
 ska snart åka ut till min prins för en ridtur i det förhoppningsvis regnfria vädret. blir nog bara skritt eftersom han gått hårt 2 dagar i rad:) Grattis till Embla som fyller år idag! ha en bra dag:) vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, ni får kanske några bilder när jag kommer hem från stallet:) för övrigt för dem som vill veta så är jag sugen på panpizza,  liksom bara sådär- haha;) nu ska jag dra på mej hästkläderna o snart åka, seee yaaa!!!
 

Gdmorgon allihop! - SOPHIE

Godmorgon!

Sitter nu i min säng, med pyjamas & grejer. Kanske dags att börja fixa sig lite?..
Dagens planer är att först (nu) börja packa inför Båstad imorgon, sedan ska jag ner på stan med min syster & mamma tror jag, sedan ska jag till stallet & efter det kommer Julia över hit för att kolla så att jag inte glömt någonting till Båstad, hon vet mer vad man ska ha med sig liksom ;)
 
Men med hästarna idag blir det nog ingenting speciellt, Finesse får gå lite Dressyr, nu har hon fått vila & fått ur sig sin överskottsenergi, så jag hinner med ett Dressyrpass innan jag åker i alla fall - vilket är tur.

Med Jack blir det nog också Dressyr, om jag inte kör lite bommar? Skulle vara kul!
Är det någon av er som har några bra tips på övningar med bara bommar på marken som är bra för en unghäst med lite segt tempo? :)
 

Men nu ska jag nog göra det sista tidsinställda inlägget & sedan börja städa!
Ha det så bra!

Bild från midsommarafton, älskar dig bästa vän, kommer bli grymt i Båstaaaad!

Dagen! - SOPHIE

Hallå!

Dagen idag har bestått av en massa skoj med Vilma, både hemma hos mig & i stallet.
Hon kom till mig vid 10.30, vi pratade en massa, satte på en film & mös med chips & läsk (hur gick det med att jag skulle sluta med sånt onyttigt? haha, jag är sämst på sånt där..), framför tv'n. Sedan åkte vi till stallet med mamma. Jag & Vilma red Jack, jag red först då han skulle vara lite trött när Vilma satt upp, han var lite "skuttig" i traven i början, men sen gick det jättebra faktiskt. Han är så himla glad & sammarbetsvillig! Det är så kul att rida honom, det känns som om det börjar gå framåt! Hjärtat. Sedan satt Vilma upp, jag gick med de hela tiden, de var jätteduktiga tillsammans! Mina pluttar! 
 

Sedan red jag Finesse, hon var otroligt pigg, så det blev en himlans massa galopp i ridhuset idag! Jag hade henne i form hela tiden & red noggranna vägar. Dock gick det lite fort, men hon hade enormt mycket överskottsenergi, hon gick ändå i ett kontollerat tempo & ibland måste man faktiskt få "skena" runt lite också! Det var i alla fall kul & framförallt nödvändigt! Haha! Duktiga (men otroligt pigga) tjejen!
 
Skjutsade sedan hem Vilma, så nu har jag varit hemma i ett par timmar, ätit middag - tacos <3 & jag tror faktiskt att jag ska sova snart. Är verkligen jättetrött nu, lite konstigt faktiskt..? Men dagen har i alla fall varit jätterolig!
 
Godnatt!
 
En utav mina underbara hundar som fylle 16 år igår, älskar dig mest finaste vovven! <3

Dagens shopping-Linnea

Lite bilder på det som jag handlat idag, faktiskt riktigt nöjd_!
 
Linne-H&M
(bilden visar inte linnet rättvist)
 
¨Linne- Alexis mackenzie
 
Tunika-Gina tricot
 
"oversizeskjorta"-Lindex
 
ja, det va de jag köpte+lite småsaker=)
 

Godmorgon! - SOPHIE

Godmorgon!

Sitter nu i min säng, nyvaken, & dricker en jättegod smoothie! Ska försöka sluta med det här att bara äta godis, chips & dricka läsk hela tiden nu, haha! Dock blir det nog en del godis & sådant i Båstad, men jaja ;)
 
Men i alla fall, runt 10 kommer Vilma hit! Längesen vi sågs nu! Hon hänger med mig till stallet & min kamera hänger med den också! Vi kanske ska åka förbi H-vik & kolla om vädret ger oss en anledning till det.. Så himla tråkigt med regn & sånt skitväder!!
 
I stallet rider vi nog Finesse & Jack, får se om Vilma vågar sig upp på Jack idag! ;) Det ska nog gå bra!
Nu ska jag fixa mig, byta om, dricka upp min smoothie osvosv.
 
VI hörs mer under dagen!! :)
 
 
(Jag tror att jag glömde skriva det, men Julia var med & firade midsommar tillsammans med mig & min familj, så denna bild är en bild ifrån midsommarafton!)

Nu blir det bättre uppdatering! - SOPHIE

..Jajamän! Från min sida blir det nu bättre uppdatering!
Det blev lite ändrade planer, så vi sover hemma inatt istället då det skulle komma hantverkare till H-vik imorgonbitti.
 
IDAG:
 

Vaknade upp i tältet med Julia & Tessi. Några timmars sömn blev det i alla fall.
Vi åt frukost, efter ett tag efter det åkte de hem.
Jag, mamma, pappa & syster (hundarna var med också!) tog med en massa gott fika & sådant ner till skön. Så satt vi där (då var det i alla fall lite sol!) & pratade, jag & min syster tog ett dopp & sedan gick vi upp till huset igen. Vi åt efter ett par timmar lunch, & sedan åkte jag, mamma & syster till stallet. Väl där mockade jag, borstade världens smutsigaste hästar & red Finesse - efter en veckas vila var hon ganska pigg.. Det var mycket rycka med huvudet i galoppen & så fick hon till någon liten bock också, haha, sötan. Blev mest galopp på henne, hon hade så mycket överskottsenergi den lilla ponnyn!
Min syster red Sympho & de var så duktiga så!
 
Sedan red jag Jack. Red honom barbacka i paddocken, han var jätteduktig han med!
Nu ska jag snart duscha, packa upp lite kläder från helgen, lägga kläder i tvätten som sedan ska med till Båstad på onsdag! Ska dit med Julia! Kommer bli så jäkla underbart! Åh, längtar! Men kommer sakna mina bebisar! :(
 
Så nu ska jag även göra lite tidsinställda inlägg till de dagar jag är i Båstad. De första tre-fyra dagarna blir det bilder & lite text om vad vi gjorde hos bästa Disa! De andra dagarna får jag se vad det blir! Något speciellt någon vill läsa om?
 

Men som sagt, ska nu göra det jag skrev ovan!
Kommer lite bilder (endast "smakprov") under från Disa!
 
Vår kvällsmat typ! Haha, nejdå, men det blev en hel del onyttigt! ;)
 
Svea & Chocken.
 
Jag & bästa Disa - lammen var helt underbara!
 
Jag & lilla söta Punsch!
 
"Disa + Sophie + Tova" älskar er! 
 
Jag & finaste Svea!
 
En utav våra luncher!
 
Åh.. Kattungarna.. Saknar de också!
 
Jag & lilla Emmy hoppar över ett litet dike. Sötnosen!
 
Så, det var 10 bilder utav lite drygt 800 bilder, en massa fler kommer!
(Det var inte en enda på Tova nu, tyvärr. Men de kommer, jag lovar!)

Inget internet - ingen bloggning! (- SOPHIE)

Hallå!
 
Jag vill bara berätta för er att jag inte har något internet här. Jag utrop H-vik nu hela tiden så det blir väl några mobilbloggar, men inte en massa bilder & så förrän jag kommer hem till min dator. Men jag LOVAR att blogga så fort jag kan, från en dator!
 
Nu ska jag i alla fall äta, & sedan åka till stallet. Julia & Tessi tältade med mig inatt. :)
 
Men vi hörs mer sen! 
 

@lövskär

Är ute med båten o hare sååå skönt. Ska ut en sväng med nya jollen nu:) seee yaaa!!!

Nyss hemkommen från Disa! - SOPHIE

Hallå!
Jag har haft det otroligt bra hos Disa, dock är jag nu jätteförkyld, så ska gå & ta en dusch & sen sova - försöka sova bort lite förkylning till imorgon! Taggar om till midsommar med Julia. Bilder från de bästa dagarna i mitt liv kommer, jag lovar! <3

skugga

äntligen verkar det som att sommaren har kommit!? Red rolf barbacka en tur idag, eller jag busade lite på gräset:) tror han tyckte det va kul för han sprang med spetsade öron hela tiden:) gulleplutt:* Imorrn ska jag ut i stallet vid 7 på morgonen :D yey!" måste hinna med rolf innan kl kvart över 9 typ:) för ska åka med en kompis och gustav ut till lövskär(där mamma o pappa är med stora båten och där vi ska fira midsommar:)så imorgonbitti hinner jag inte blogga tyvärr, men sen på em så borde jag hinna:)
hoppas alla kommer få en riktigt härlig midsommar som jag kommer ha!

Sophie här!

Hallå!

Det har inte funnits något internet på min mobil, så det är typ inte förens (stav.) nu.
Men vi har i alla fall haft det sjukt kul! Vi har badat i max 10 grader, ridit mer än 10 hästar. Ramlat av en liten b-ponny. ;)
 
Jag & Disa har gråtit till en jättesorlig film medan Tova har suttit & skrattat åt oss, tack du! ;)
Men jag ville bara uppdatera litegrann! Åker hem imorgon :( Men då får ni mer update om jag inte är för trött eller nåt, haha.
 
Ska äta nu! Vi hööörs!
 
 
Snyggingar/tjockisar där!

städbrud-Linnea

Har precis städat mitt rum+dammsugit det+svabbat det. känner mej riktigt stolt faktiskt!

snart-Linnea

bilden på mitt rum kommer imorrn när jag har städat... ;)

helluuu!-Linnea

tjenare! förlåt för tråkig uppdatering, men har haft fullt upp hela dagen. Idag red jag ut en sväng, närmare bestämt till sjön. men rolf min tuffing vågade såklart inte ens gå nära vattnet-.-. men det funkar om han har sällskap:) vi släppte även ihop Rolf och Jack idag ju, om man säger såhär; båda var lite för muppiga... känns tråkigt att riskera trasiga hästar om de skulle fortsätta muppas när de inte är under uppsyn. men när de inte fick för sig att göra upp rang så var de jättesöta när de gick där i det höga gräset o smaskade. För övrigt så saknar jag sophie och så är jag riktigt hoppsugen! bara så ni vet liksom?!;) bajbaj hallonpaj!l

Bild på mitt rum?-Linnea

Är det möjligtvis någon som är nyfiken på att se hur mitt rum ser ut? Jag vet att nåra kommer vara det, men som inte orkar svara. men..... jag gör det i alla fall!

puffgurka-Linnea

Ja Rolf min lille buse, när man kliar honom så buffar han på en o så, och så kan han puss på kommando. buff+puss=puff! haha nolife jag vet-.- men aja idag så va jag bara ute o myste hos honom. och så var han ute och gick med mej(reflektera över något...)imorgon ska jag nog rida ut en sväng. i hopp om att kanske sophie dyker upp bakom en kulle*suck*. miss uu!!  o vill ni veta vad som ska hända imorrn? då ska vi släppa ihop Rolf o -Jack! yey, så slipper båda gå själva:) ska nog filma:D puss o gonatt alla buffgurkor därute!



jag vet, ganska passande bild, även om den är gammal;)

bloggtävling-Linnea



http://teamjumpers.se/?p=222

jsg är med och tävlar:)

besök horsemeup



besök horsemeup.se, kommentera det här inlägget att du gjort det(och ditt bloggnamn), och du får en länk till din blogg!

måndag-Linnea

Idag orkar jag inte göra nått, haha. vid 4 ska jag ut till bästa Rolf som bara ska gå en sväng i skogen idag, o sen så händer det inte så mycket mer idag. ska kanske baka något!? ha en bra dag!

Jag hinner inte :( -SOPHIE

Jag hinner inte göra några tidsinställda! :(

Jag ska åka nu & blev alldeles precis klar!
Blir mobilblogga utan bilder då, tyvärr :/
Men bättre än ingenting!

Som sagt, vi hörs!


Putten, kommer sakna dig! <3 (& alla andra hästarna såklart!)

Snart bär det av till först att.. (-SOPHIE)

..hämta Tova nere på stan & sen åker vi ca 3 timmar till Disa. Ska bli jättekul att träffa henne! Har sett fram emot den här dagen jättelänge nu! & så är den bara här nu?! Haha! :D

Nu ska jag packa klart allting, städa mitt rum & försöka fixa lite tidsinställda inlägg under de dagarna jag är borta nu, jag kommer hem på torsdag. Men Linnea får uppdatera bra! ;)

Men nu måste jag fixa klart allt!

Vi hörs! :D


Jag just nu! 

NÖJD SOPHIE & FINESSE! - SOPHIE

Hejsan! Säger en av Sveriges nog gladaste tjejer.


Jag går rakt på sak helt enkelt, jag är otroligt nöjd med ritten vi gjorde (tillsammans) idag. 

FRAMRIDNINGEN:

Hon var riktigt fin, trots litet ridhus, tidig morgon, många ponnysar, en jäkla tråkigt väder & en lite smått nervös ryttare, så var hon nästan finare än aldrig förr. Den första galoppen vi hade på framridningen, i höger varv, den var helt gudomlig. Jag bara satt där. & helt seriöst, så började jag tvivla på att hon ens galopperade? För det var så mjukt, avlappnat & bara helt underbart att sitta där. Grymma ponny 
Hon var även jättefin i vänster galopp, hon gjorde fina avsaktningar & var jättemjuk. Hon gjorde fina övergångar i alla gångarter. Allt detta gjorde mig mer säker, positiv & helt klart mycket mindre nervös.

INNE PÅ BANAN:


Vi red runt banan två varv, kollade på bokstäverna, staketen & så. Hon var stencool.
Efter vi ridit runt & inte fått någon startsignal, så fortsatte jag rida, dock inte runt banan, utan på en volt i båda varven, gjorde lite avsaktningar & så. Bara lite finslip. Sen fick jag startsignalen & red in, började programmet & hon var jättefin i uppridningen & alla moment i traven. Skritten var fin, dock var dommaren inte så jättenöjd med traven mellan skritten & första galoppfattningen, men det kändes bra - vilket är huvudsaken i mitt & Finesse fall. Höger galopp, inget att säga om det, perfekt tempo, fin avsaktning. Likaså i vänster galopp, dock var avsaktningen inte den bästa, men det spelade mig ingen roll, faktiskt. Ökade traven i slutet fick vi också till bättre än förväntat, blev lite springigt & "sladdigt" igenom hörnet innan sista uppridningen, men halten i slutet blev jag också nöjd med. & vi gick ut från banan med 63.517 %, jag är så nöjd så det är inte klokt, vår förra tävling, som var en LC:1'a red vi 50 % på, nu rider vi en klass med svårighetsgraden över LB:1'an & har mer än 13 % bättre än förra gången. Vi låg tvåa (två placerade) till sista ryttaren som var 18 år & kvalat till SM på ponny i år, som puttade ner mig en plats, tyvärr, hade varit kul med placering! Men det gjorde ingenting.

Som ni kanske har förstått så är jag helt överlycklig efter den ritten (strök mig från LB:1'an då det var spöregn & LC:2'an gått så bra) & åkte då hem med ett stort leende på läpparna. 

Detta var även den sista tävlingen innan min & Finesse lilla semester, så det var kul med ett bra slut! (Det var även kul att man märkte på Finesse att hon var nöjd efteråt. + att hon gick igenom alla vattenpölar?! Det som har varit ett jättestort problem förut!)

Vill ni ha film från ritten föresten?! För isåfall ska jag försöka ladda över den till datorn & sedan lägga ut det på Youtube så ni kan se? Mamma filmade med kameran, så det blev ganska bra kavlitet trots regnet.

Haha, just det, det regnade ju, så sadeln färgade av sig på mina vita ridbyxor, så det var ju snyggt! Haha! Kommer bilder nedan.


Byxorna! - PROFFSIGT!

På det flesta bilderna nedan så rider jag lätt, ELLER sitter ner, därav variationen av min sists.

Öppna!


Öppna igen!


Klappklapp!



Hejdå!

LA-debuten-Linnea

Det kändes sååå bra! dock så ligger ju bedömningen på en högre nivå, så en del småsaker behöver jag träna på, allt för att plocka så många poäng som möjligt! men jag är riktigt nöjd med tanke på dagens tuffa förhållanden. 56,8% red vi på. Nu får min bästa rolf ett välförtjänat sommarlov, för att ladda upp sig inför höstens kommande tävlingar, b.l.a Div II, med bästa laget som ju vann division III:) nä nu ska jag nog lägga mej o självdö i soffan en stund. Hjorolf min bästa lilla söta prins!

Nu går jag in på banan!

Så håll tummarna för oss de närmsta minuterna! 

Ponnyn är badad & flätad! - SOPHIE

Hejsan!

Kom till stallet, gjorde iordning Finesse, sedan red jag henne i paddocken & min kära syster fotade mig, så det kommer bilder imorgon, kanske? Jag vet inte, men ett par stycken kanske kommer!

Red som sagt Finesse, red henne i nästan en timme, dock skrittade jag henne lite ute en stund efteråt, så jag red väl dressyr på henne i ca 40-45 minuter eller något sånt?
Det gick väl helt okej, det var inget wow-ridpass, men det var heller inget ridpass då jag inte alls var nöjd. Det var helt okej liksom, haha. Hon var lite trippig & springig efter galoppen, men det brukar hon vara, så det var ingen större sak precis, halterna var inte heller så där jättebra, det tog lite för lång tid för att stanna för henne, tycker jag, men vi får hoppas på bättre imorgon! 

När jag hade skrittat av henne & sådär, så fick hon gå in & kissa i boxen. Sedan ställde jag ut henne i spolspiltan, duschade henne med schampoo - mys! Hon tyckte nog att det var jätteskönt, tror jag! Hon gick inte runt eller något, dock var hon lite spänd ibland, men det var ingenting speciellt. Ställde henne sedan i gången med ett mysigt fleecetäcke på! Gjorde flätorna i manen & pannluggen & sedan fick hon gå in i boxen & äta sin kvällsmat.

Sedan kvällsfodrade vi & åkte hem. Nu sitter jag med två jääättegoda mackor bredvid mig som snart ska få ta plats i min mage. Är jättehungrig!

Jag & Finesse är öööövertaggade till imorgon! Nu jäklar!!


Finaste Olivia!

tävling imorgon-Linnea

Imorgon ska jag starta i vilsta 2 klasser. först en LB:1a sen ska jag debutera LA. ska bli jättekul och jag är väldigt taggad. även sophie och embla ska dit ifrån gunnarskäl, nästan hela ponnygänget:) Nä nu ska jag träna lite program o plocka fram alla grejer o så, har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra med håret-.- Aja det löser sej ;) rapporter kommer imorgon kväll. Rolf är flätad och badad, det enda jag måste fixa imorgonbitti är att knoppa:) och packa ut i släpet och sånt :)

Sämsta update'n, men den bästa dagen! - SOPHIE

Hejsan!

Sitter hemma med bästa Tessi nu. Vi har haft en jättemysig dag på stan & hemma hos mig. Har shoppat litegrann, bl.a. en tröja. Jättemysig! REA & grejer! Så det var jättenice, haha!

Vid kl 17.15 så åker jag & mamma till stallet, då Lena sa igår att jag skulle fortsätta rida dressyr idag så blev det lite ändrade planer i mitt lilla schema! Men det är ändå så dåligt väder så det blir bra med lite dressyr istället! :D

Efter att jag har ridit så ska jag bl.a. "bada" Finesse, dels för att det var ganska längesen, hon är dammig & att hon ska vara extra fin imorgon på tävlingen! :D
Jag får se om jag hinner knoppa henne & så ikväll, skönt att ha det gjort till imorgonbitti liksom! Ska även smörja sadel, träns & plocka ihop allting till imorgon. 

Men nu ska jag vara lite social mot min käre vän här, vi hörs!


Jag älskar dig min underbara vän! Tack för denna minnesvärda dag hjärtat!

Godnatt, vi hörs imorgon (idag)


Bilder på hästarna! - SOPHIE

Tänkte visa er några bilder från de senaste dagarna som Linnea (dock är den sista bilden tagen med självutlösare) har fotat! :)


Finesse

Finesse

Jag & Olivia

Jag & Olivia

Rolg, Linnea, jag & Jack

Hemmaaa! - SOPHIE

Halloj! 16

Nu är jag hemma efter några timmar i stallet.
Red lektion på Finesse för Lena A. Gick otroligt bra?! Är såå glad över att allting verkligen har börjat lossna på riktigt nu! Inte bara för tillfället, utan att det visserligen går neråt ibland, men så är det för alla. Äntligen, efter 2 års ned/motgångar (känns det som, några framgångar har vi ju givetvis också haft, men inte så många..) så går det så här bra. TACK LENA A., mamma & alla andra som har fått mig & Finesse på banan "igen"!

Men i alla fall, Finesse var inte alls så jättelugn, heller inte stissig, stressad & springig, MEN, Lena gav mig en massa hjälp fram till de knappar som jag behöver trycka på när hon blir springig & så, så det var verkligen jättekul att rida idag! Bästa ponnyn i världen <3


Nu sitter jag framför datorn & tv'n, smsar även litegrann med Julia. Mamma är & handlar, så det blir middag när hon kommer hem! Mums! Är jättehungrig!

Vi hörs, & ni som har lust får hemskt gärna rösta på mig i Höök's-tävlingen! Skulle vara otroligt tacksam! Kommentera när/om du har röstat, så får du en fet länk till din blogg eller annat! Kom igen nu, ni är ju bäst?! 16
Länk: https://www.facebook.com/hookssverige/app_435599139806783

Klicka dig in på den länken, sök på "Sophie Varnäs" & sedan klickar du på "Rösta" 16

Eller så kan du klicka på bilden?! :)

dagens ridpass-Linnea

idag vare lektion för lena, gick sådär, han kändes bra i början men blev liksom "platt" sen, eller hur man nu kan säga;) Aja det ska tydligen enligt nåra i stallet gå dåligt på genrepet, så fortsätter tagga!

Jordgubbstårta till frukost! - SOPHIE

Godmorgon!

Vaknade vid 09.30 & käkade jordgubbstårta till frukost med min syster, hennes första dag på sommarlovet ju, så vi startade hennes lov med det! 16

Nu kanske hon & jag ska gå ner på stan. Måste handla en grej, så vi får väl se hur det blir med den saken! :)
Men nu ska jag börja städa mitt rum tror jag.. & planera litegrann & så, planera lovet..

& på söndag är det tävling!
Träning för Lena A. ikväll - taggad?! Ohja! Hoppas verkligen att det går bra, att vi löser lika många "problem" som vi gjort de flesta andra gånger.

(Glöm inte att rösta på min & Jacks bild nu bara! https://www.facebook.com/hookssverige/app_435599139806783 :)) 

Bilden under tävlar jag med! :)

RÖSTA på mig också?! :) - SOPHIE

https://www.facebook.com/hookssverige/app_435599139806783

Klicka dig in på den länken, sök på "Sophie Varnäs" & sedan klickar du på "Rösta".
Otroligt tacksam till dig som vill rösta på mig & Jack. Tack på förhand våra fina läsare! :)

(Är inte inne på min dator just nu, så har inte bilden här & den gick inte att kopiera..? Men det är den fjärde bilden i förra inlägget som jag är med & tävlar med! :))

bilder på sophie och jack-linnea



RÖSTA!

https://www.facebook.com/hookssverige/app_435599139806783

ACCEPTERA/ GILLA GRUPPEN SEN RÖSTAR NI PÅ LINNEA TILLMAN; TACK PÅ FÖRHAND! ;)

Ikväll blir det fotografering! - SOPHIE

Ikväll har min syster skolavslutning så då kommer det bli en massaaa kort!
Tar mitt andra objektiv & hoppas på bra väder & en bra plats.
Dock vet jag inte om bilderna kommer ut på bloggen..
Men nu ska jag fixa min kamera så den är klar för ikväll!
Hejdå!
Rolf, Linnea, jag & Jack

Blev ändrade planer kan jag säga! - SOPHIE

Haha!

Ca 10 sekunder efter att jag hade publicerat senaste inlägget & stängt av datorn så ropar Gun på mig & säger att de inte har någon mjölk kvar.. & dom håller på att baka jordgubbstårta.. Så ja, jag fick hoppa in i duschen, tvätta håret, klä på mig lite kläder & sen hoppa på cykeln till närmaste mackk! Haha! Blev stressigt & varmt, men nu har dom sin mjölk att bakar för fullt. Haha. Hoppas den blir god, den ser god ut i alla fall! ;)

Men nu ska jag fortsätta ladda över bildet till en annan dator för att sedan radera allihopa från kameran så jag har minne till min systers skolavslutning!

Vi hörs & hoppas på att Linnea hinner lägga upp lite bilder senare idag! :D


Jag igår, efter min systers musikal! :)

I badet! - SOPHIE

Hallå!

Just nu ligger jag i badet & chillar - tar det lugnt bara. Äter lite godis & kex - gott!
Dagen har varit jättebra & jätterolig hittils. Alla bilder från i staller kommer när Linnea sitter vid datorn nästa gång, tror jag! :)

Nu ska jag duscha av mig, så hörs vi senare!


Finaste Finesse - Foto: Linnea Tillman

HISS/DISS!

Jag måste säga att min absolut största HISS går till:
Glada hästen i spiltan's siliconsnoddar! De är otroligt bra! Det går att snurra de flera varv runt knoppen/flätan/annat, de går inte alls ofta sönder, de är töjbara & ja, helt enkelt jättebra enligt mig!
DISS'en går till:
(hittade bara den bilden) ..dessa snoddar! De är alldeles för tunna, de går sönder så fort man snurrat de två varv runt (t.ex.) knoppen, de är även väldigt små & håller inte upp knoppen alls.
Dessa bilder är tagna från Google, och det som jag skrivet nu om dessa snoddar, är alltså enligt mig, inte hur det är för alla andra. Vad tycker ni om det jag skrivit? Håller ni med?

Blogg.se är ändrat! - SOPHIE

Vad tycker ni (som har blogg på Blogg.se) om att Blogg.se har ändrat sin sida? Jag såg det nyss på mobilen, så har inte hunnit kolla noggrant än. Men hittills ser det väl bra ut? Statistiken visas på förstasedan vilket är bra tycker jag! 

- Nu ska jag precis sätta mig i bilen & åka till stallet. Först rider jag Finesse & sen ska jag & Linnea ut & fota med våra små connemaror. Kommer bli jättebra tror jag!

Nu måste jag vara social mot mamma!
Hejdå!

sommarbilder-Linnea

Idag hade vi tänkt att ta lite fina sommarbilder på rolf och jack, men det är inte helt säkert att vi hinner, men vi hoppas:)
här är "ridschemat" fram till söndagens tävling:
torsdag: skritta ut
fredag: lektion för bästa Lena Annergård
lördag: lite lätt dressyrjobb ute på vägarna
söndag: tävling

Godnatt <3 - SOPHIE

Med denna fina bild i mitt huvud säger jag nu godnatt till er alla, imorgon blir det en dag med en massa saker att göra!
Ha det bra!

LYX V:S BUDGET-Linnea

LYX- John wh

itaker, ca 3000 kr
BUDGET- Jacson wen, ca 1200 kr
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LYX- spooks kavaj, ca 2600 kr
BUDGEThööks kavaj, ca 600 kr

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LYX- HV polo-strumpa, ca 90 kr
BUDGET- Hööks-strumpa, ca 30 kr 
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LYX- Hv polo fleece, ca 730 kr
BUDGET- Hööks g f g fleece, ca 480 kr
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Vad tycker ni, är det alltid lyxen som är finast/snyggast/bekvämast? eller är möjligtvis det billigare alternativet bättre i vissa fall? säg vad du tycker!
 
 

Min duktiga syster! - SOPHIE

Hej!
Nu är jag hemma, har njutit av en fin dansmusikal & en massa god mat med familjen. Min syster är så duktig, är så stolt över min tjej, jag älskar dig! <3

Nu ska jag göra ett "HISS/DISS"-inlägg! Kommer ett inlägg från mig nu ikväll då. Är det något speciellt jag ska HISSA/DISSA? Kläder? Outfit's?

Nu ska jag i alla fall, innan jag börjar med inlägget, lyssna på lite musik & sådär. Men vi hörs som sagt?!
Olivia, jag & Nisse
Älskar bilden!

Snart är det musikalen 2012! - SOPHIE

Hallåhallå! :D
Idag red jag programridning med Linnea. Det var inte alls samma känsla som igår. Tyckte inte att det gick nå' bra alls faktiskt.. Var något ivrig med mina hjälper idag kändes det som..? Men imorgon blir det nya tag, ska dock bara skritta ut en stund så det får hända något annat, inte bara dressyr.
Men i alla fall, vid klockan 18.00 ikväll så är det musikalen 2012 som min syster & resten av hennes skola är med i, de dansar & sjunger. Ska bli kul att se! Har själv varit med i fyra stycken sådana då jag var mindre!
Nu ska vi snart åka, men ska kolla lite annat på Internet först.
Ha det så bra, så hörs vi mer ikväll! :)
Jag & finaste Olivia igår! <3

Dagens ridpass..

..blev ganska lyckat! Jag är jättenöjd med honom när vi inte försöker oss på ryggningar. men det är en sak som vi behöver träna på. men han har blivit sååå fin tycker jag annars, det är liksom ingen stor grej det här med formen längre, den är där den är( före mesta). jag är så stolt måste jag säga. men nu har jag lite beslutsångest. jag vet inte hur jag ska göra med håret på söndag. om jag sk ha dounut, eller som en ihopsnurrad fläta. Vill seriöst ha ALLA förslag på övriga uppsättningar som ni kan komma på. den som hittar på det bästa sättet får en länk till sin blogg! inte helt fel va??

sommar?

Idag har det faktiskt vart fint väder, är sommaren här nu?? asså riktiga sommaren, med alla bromsar, myggor och stekande sol? Hur som helst så bör du vara beredd, för näör som helst kommer den, så varför inte köpa saker av god kvalite´, och få den nästan hela vägen hem till dej? spana in hemsidan nedan vetja!

Hade helt glömt bort..

..att visa det jag köpte på Strömsholm?! Tack Linnea för att du påminnde mig med ditt inlägg, haha!
Detta köpte jag alltså (Jag har fotat allting själv!):
Hv POLO, fleecetröja, likadan som Linneas, men min är svart & har andra färger på loggan.
(klicka på de små bilderna för att se dom större)

Benlindor som "andas", otroligt mjuka och mysiga.

Vita tävlingshandskar, de kostade endast 20 kr, de var sköna och jag behöver verkligen ett par!
Ett mysigt grim-set jag köpte till Sympho! En massa härliga vårfärger!
Inte den bästa kvaliteten på bilden, men girmma och grimskaft till Finesse!
Det är ännu fler saker. Så det kommer kanske bilder på det också sen!

tjenare!

Sitter och tränar dressyrpogram, hur många gånger har man inte ridit lb1:an? men jag behöver fortfarande träna in det, guldfiskminne jag vet...helt nya program däremot, fastnar hur fort som helst-.- Ska träffa fia i stallet snart så det är bäst att jag åker nu, ha en bra dag!

Ridningen idag gick riktigt bra!

Hejsan!
Idag har det varit en lång dag i stallet, men den var välbehövlig & jätterolig! :D
Först mockade jag åt ponnysarna, skurade sedan Finesse box, ut & invändigt. Skönt att få det gjort! Sen hjälpte Linnea mig med att städa mitt skåp, blev riktigt nöjd & har även bilder på hur det blev! (se nedan) Efter att vi städat mitt skåp så ställde vi upp hästarna & borstade dom. Sedan kom mamma med Mc donalds åt oss, så vi gick in i fikarummet & åt. Efter en stund (när det regnat, åskat & blixtrat) så började det plötsligt droppa från taket. Inte alls kul! Så det står troligen & droppar ett tag nu..
Efter att vi ätit & pratat så gick vi tillbaka till våra små älsklingar & gjorde de klara för ett dressyrpass i ridhuset. För mig gick det otroligt bra. Finesse hade världens finaste gång, vilade verkligen på steget, var i helt rätt form, lyssnade på mig & tog alla hjälper bra. Riktigt nöjd med min fina lilla tjej! Jag tränade på det vanliga - avsaktningar, lite halter, lite galoppfattningar, men framförallt asvsaktningar som jag skrev.
Slutsats: Ridpasset var jättenyttigt för oss idag, det mesta satt där det skulle & nu ser det ganska ljust inför söndag på tävlingen, längtar faktiskt.
Nu ska jag gå & ta en dusch, sen ska jag sova, ska till stallet med Linnea imorgon förmiddag, ska bli jättekul, blir programridning för oss båda! :)
Ska se om någon av oss kanske kan filma! :)
Så såg det ut innan jag skurat Finesse box
Ni ser halva den väggen på bilden ovanför denna! Lite skillnad av..?
Utanför Finesse, innan skurning
KLART!
Mitt skåp när det är städat! (kommer fler bilder nedan)


Den nedersta hyllan är min tävlingshylla, där kommer det att vara det som ska med på tävling helt enkelt, om det är regionalt - sporrar t.ex.
Hyllan över schabraken är dock sånt som ska med hem - vintertäcken m.m.

Ändrade planer!

Idag blev det inte programridning som vi tänkt oss, då det tyvvär var lektioner i ridhuset. men Jag tränade i alla fall på ryggninger och det gick sådär, när jag rider tänker jag typ, hur svårt kan det va? och svaret är, väldigt svårt-.- Imorgon blire stallet på förmiddagen pch DÅ rider vi program :) kul kul va??

Sovmorgon!

Efter 10 timmars sömn i ett tält är vi nu utvilade och pigga! Idag står dressyr och lite programridning på schemat. :) Det kanske kommer en film på det i eftermiddag?! Från programridningen alltså! Nu kan ni få njuta av lite bilder från gårdagens bus i ridhuset:)


sophie och jack

linnea och rolf

rolf, linnea och jack

rolf, linnea, sophie och jack

jack och rolf

nisse

Handla på Horsemeup.se?

Om du vill Online-shoppa på en bra & pålitlig sida, klicka på HÄR för att komma till bästa hemsidan!
Lycka till & hoppas du hittar några fina saker!

Snart..

..så åker jag & handlar godis & en massa sånt onyttigt till ikväll.. För då ska jag nämligen sova hos Linnea :D
Om vädret tillåter oss att tälta utan att bli dyngsura, så ska vi tälta. & så tror jag att vi kanske skulle bada, men det vet jag inte. Vi får väl se :)
Nu ska jag ju som sagt åka & handla snart, sen ska jag till stallet, rider, mockar & fixar, sen cyklar jag & Linnea hem till henne! :)
Vi bloggar säkert hemma hos L sen! :)
Jättegammal bild på mig & Finesse.
Nu ska jag åka, hejdå!

1 sanning om mig

Jag vill bli fotograf på min fritid när jag blir vuxen. Att fotografera är något av det bästa jag vet, dock har jag väldigt sällan tid tyvärr. Men nu har jag hela lovet på mig! Så jag ska verkligen försöka fota litegrann nu under lovet.
En bild jag tagit. Den bilden tog jag den sista kvällen på klassresan. Får fortfarande tårar i ögonen när jag kollar igenom bilderna. Saknar det något enormt. Tack världens bästa klass för att ni gjorde den så bäst ♥

shoppingen

Tänkte att ni kanske ville se vad jag handlade på strömsholm, lämna en kommentar kanske??:)

mountain horse ridbyxa

HV POLO- fleecetröja

Roping sporttröja(
haha nej det är inte jag på bilden)

Kingsland showstrumpor

Hansbo schabrak

Vinröda benlindor

Robustus ländtäcke

Olivbruna benlindor
globus ridhandskar
 
#obs! alla bilder är tagna ifrån google!#


3 sanningar om älskling Sympho ♥

* Hon stod på ridskola i 14 år innan vi köpte henne
* Hon är den snällaste lilla ponny som finns, bara att se henne i ögonen, har fått mig att gråta enormt många gånger. ♥
* Hon är sjukt envis. Haha, sötnosen ♥



Finaste du.♥

3 saker Finesse ogillar:

* Våldsamma/hastiga rörelser - det tycker hon är obehagligt, tappar självförtroendet litegrann & blir väldigt uppstressad.
* Att bli ryktad - när man ryktar henne så hugger hon mot en (senast igår hugg hon mig i axeln, dock blev det inte så farligt som det hade kunnat bli), hon kickar & stryker öronen bakåt. Kanske kittlas det? Tycker dock att det är något konstigt att hon hugger efter mig även fast jag kanske ryktar på halsen, där brukar hon inte vara kittlig.
* Saker med mycket färger & detaljer, extra läskiga är dom om dom är stora - till exempel saker man ställer under/bredvid hinder. Dom är väääldigt läskiga, det kan ta ett helt ridpass att få henne att inte skena efter hon äntligen gått förbi det. Detta har dock kommit allt mer efter att hon har fått bättre kondition - hon har blivit mycket känsligare & tittagre.
Det är 3 saker Finesse inte gillar. Finns det något din ponny/häst/foderponny/foderhäst/sköthäst eller annat, inte tycker om? Vad gör du åt det isåfall? Skulle vara kul att höra!

Idaaaag :D

Hejsan :D
Idag har det varit en sjukt grym dag! :D
Gick upp vid 08.15, åt frukost, tvättade håret, & fixade till mig. Åkte sedan till Strömsholm & träffade Linnea där :)
Vi hade det jättekul som vanligt, shoppade lite (inte jag dock), vi tävlade även, såna där gratis-tävlingar, typ svara på några frågor & så - bara för skojs skull. Plötsligt ringde det på min mobil & jag kände inte alls igen numret.. Svarade & trodde någon hade ringt fel & så frågar dom om det är jag, & ber mig komma till deras monter för att hämta mitt pris.. Gissa om jag blev glad?! När jag kommer dit så visar det sig att jag bara vunnit ett andra pris.. Men tyckte synd om Linnea som inte vunnit någonting, så jag frågade om det inte var någon med Linneas namn som också vunnit. "Nej, det finns ingen Linnea som ska få pris..", sedan kom han på att han inte kollade de tre stycken som vunnit första priset.. & vems namn står inte där? Jo, självaste Linnea.. Jag ringde henne direkt & sprang sedan & mötte upp henne & berättade att hon vunnit första priset.. Vi båda var sjukt glada & hon valde Globen biljetter, & jag ska följa med! :D Det kommer bli helt galet kul!! :D Tack bästa du ♥

Efter Strömsholm så åkte vi & red, för mig gick det sjukt bra i början - traven var gudomlig ♥
Dock var galoppen inte den roligaste idag. Då det var lektion & mycket hästar så travade jag bara av henne & väntade sedan på att Linnea skulle bli klar. Så skrittade vi ut en lite bit bara sen.
TACK LINNEA för att du gjorde denna dag bäst ♥



Finaste Finesse ♥

Svar på kommentar -

Nu sitter vi här på Strömsholm och firar, för gissa vad Linnea har vunnit?? Jo biljetter till Globen hs!! Happpppppyyyuuu!!!!!! Ska snart till buspomnysarna och trimma lite dressyr, hare braaaaa!!;)/ Linnea och sophie

Svar på kommentar -

Clara:
"fin du är!
kan du inte berätta om lite saker du har planerat att göra på sommarlovet? :D"
Svar- Tack så jättemycket Clara!
Jo, visst kan jag göra det! :D
Jag ska bl.a rida jättemycket, ska troligtvis åka & bada med någon av mina ponnyer (troligtvis Jack) tillsammans med Linnea & Rolf till Strömsholmsbadet & bada med dom, kanske åka utomlands med familjen till något varmt land, vara ute på H-vik & fixa en massa roliga saker där, blogga, sola, bada, vara med kompisar & ha enormt kul! Ska i alla fall försöka! Haha! Men kul kommer jag att ha! Haha!
Hoppas du blev nöjd med svaret!
& ha en riktigt rolig sommar!


Busiga Jack!

SOMMARLOV <3

Hallå!
Aaaaasglad tjej här.. Sommarlov & grejer nu! Kör stenhårt sista veckan nu innan tävlingen & kommer ha en massa kul att göra på lovet. Taggad? Ohja!
Idag har jag som sagt varit på skolavslutning, var där från 09.30 till ca 10.45, sen gick jag hem med familjen & Gun & åt en jättegod smörgåstårta! MUMS! Åt även en jättegod glass efter det.
Åkte sedan till H-vik & sen till stallet. Red nästan direkt med Linnea, jag red Jack. Vi red över lite bommar & så, eftersom att Jack är så ung & inte kan så mycket än, så hade jag inte alls så väldigt höga förväntningar på honom. Vi travade över bommar, hoppade ett hinder på ca 25-30 cm ungefär, sen blev det väldigt jobbigt för honom & då var det mer att han "trampade" på bommarna istället, plutten.

Efter det så red jag Finesse. Det gick jättebra faktiskt, hon var dock lite pigg i början, men efter en galopp i varje varv så var hon tillbaka igen - lugn dessutom!
Sen gick det sjuuukt bra i traven, hon var stadig, lydig & ja, det var ett riktigt roligt & positivt ridpass! :D Grymma bebisen.

Efter jag hade ridit henne så spolade jag av henne lite snabbt & sen fick hon gå in & äta i boxen. Sedan mockade, borstade/fixade & gjorde jag & Linnea mat till en tjejs häst i stallet. Gick ganska fort eftersom att vi var två stycken. :)
Sedan var vi nästan klara & jag & Linnea åkte hem nästan samtidigt.
Nu är jag hemma, har ätit & är sur/ledsen.. Men det lär väl gå över snart, hoppas jag..
Vi hörs!
Så såg jag ut idag på skolavslutningen, dock är bilden tagen den dagen jag fick hem klänningen, så mitt hår såg inte ut som det gör på bilden :)

VILKEN FRISYR?!

Tänkte fråga er vad ni tycker att jag ska ha för frisyr på skolavslutningen?..
Jag vill helst inte bara ha utsläppt, blir så standard på nå vis..
Så, vad tycker ni? :)
Kommentera vad ni vill så kommer det bilder på vilka frisyrer jag gjorde! :)

Varit med Tova - sjukt nice!

Helo! :D
Dagen idag har varit riktigt nice.
Andra dosen av vaccinet är taget, väntan på den var dock inte den roligaste, menmen, ville ha det gjort.
Efter skolan så drog jag ner på stan & träffade efter en stund Tova, vi satte oss på Subway & snackade en massa. Hade det jättetrevligt! :D Efter vi ätit & så, så åkte vi nästan direkt till stallet. Väl där så mockade jag åt Mallis (en i stallet häst), sen red vi när hästarna var borstade osv. Vi skrittade nästan bara, ute. Var jättemysigt faktiskt! :)
Efter att vi hade ridit så borstade vi av dom, ställde in de i sina boxar, gav dom mat & sedan plockade vi undan alla grejor osv. Sen var vi klara & åkte & lämnade av Tova hemma hos henne! Tack för dagen fina du! <3

Nu är jag hemma, har varit det i några timmar, kollar igenom bilderna från stallet idag, laddar upp de under denna lilla text, haha. Men vi hörs!
ENJOY!





















Mina fina ponnisar & fina Tova <3

skolavslutning

ikväll har jag avslutning, det ska bli sååå skööönt!!! stackars sophie får inte förens på lördg:( det ser ut att bli hyffsat väder :D väntar på mamma så hon kan locka håret på mej, nån som vill se bild på klänningen?? Nu måste jag dra! imorgon blire strömsholmstävlingen i alla fall :D:D mer om de sen, herrråååå!!

Efter skolan..

..ska jag först ner på stan för att träffa Tova! Efter en stund på stan med henne så åkte hon, jag & mamma till stallet. Det blir en mysig uteritt för mig & Tova på Jack & Finesse. :)
Sista riktiga skoldagen idag också.. Yeeey! :D
När jag kommer hem från stallet vet jag inte vad jag ska göra.. Blogga, välja skor till skolavslutningen, städa lite & lite annat sånt småfix! :)
Som sagt, vi hörs mer under eftermiddagen/kvällen! :)
Sötaste Jack! Tessi som har fotograferat!


Pogramridning: LC:2

Tänkte berätta lite om programridningen idag. Jag red en LC:2 då det är debut i det programmet osv.
Det gick riktigt bra. Vänstergaloppen blev lite sprinig i slutet, men det fixar vi troligtvis till! :D
Hon var riktigt, riktigt fin i traven, hon hade rytm, takt & en stadig form, hon var framme till handen & helt underbar att rida, kollade även på filmen - hon var minst lika underbar att kolla på. Älskade ponny

Hon gjorde även en riktigt snygg halt! Hon hade bakbenen med sig, lyssnade direkt på mina hjälper & gjorde halten, ja, riktigt bra helt enkelt!
Galoppen var också, helt okej, höger galoppen var fin, dock var avsaktningen något liknande slängstrav, men det rättade till sig ganska omgående, i vänster galopp blev avsaktningen ganska spänd & inte så där mjuk & fin som jag vill att det ska vara.. Men hon stack inte med mig, så det var ett framsteg, helt klart!
Jag är jättenöjd med hela dagen idag! Finesse var grym & mestadels samarbetsvillig.


Finesse för över ett år sedan. Orkade inte leta upp nyare bilder, så ni fick den här!


helt slut

Haft kurs hela dagen, med ridpass teori och pragramridning, första passet gick sådär. När vi sedan skulle rida program så valde jag att rida LA:1, det programmet som jag ska starta i vilsta. Det gick faktiskt bättre än jag trodde att det skulle göra! jag behöver träna på ryggningar och skänkelvikning på hörnlinjerna, även lite fattningar som alltid är bra! Jag och sophie har typ moffat kakor bullar mm. idag, haha;)?! och så funkar våran lilla buissnes eller hure stavas bra! mamma filmade så det kanske kommer det en film:D yeeej!! imorron äre skolavslutning för min del, inte så taggad, ska bara bli skönt! hoppas alla goa folk haft en bra nationaldag eller vare nu vart idag? kolla bloppisen!!


rolf o sophie för 2 veckor sen :)

Mitt & Linneas nya ord..

..tjenis! :D
Kom hem för ett tag sen efter ca 7 timmar i stallet. Det var en otroligt kul & lärorik dag! Träningen var lärorik & rolig, lunchen + teorin var lärorik & rolig & programridining var också jääääätterolig & lärorik!

Det såg riktigt bra ut för Linnea också! :D Hon får berätta mer om det själv sen :)
Mamma filmade en del idag, så det kanske kommer någon liten film sen? :)
Nu ska jag äta, vi hörs! :D

Ridit :D

Tjenis! :D

Nu har jag ridit lektion för Lena & det gick helt okej! Det kom fram en del problem som vi fick hjälp med vilket var väldigt bra.

Nu kollar jag & Linnea på en annan tjej som rider.
Ska vara social nu :D
Hejdå

Mot stallet för kurs!

Hallåååå! :)

Sitter nu i bilen på väg till stallet, ska ju på kursen & det blir ju nice! Jag & finesse trivs verkligen oroligt bra med Lena! Så det kommer nog att bli bra med mig & finesse så småningom.

Ville bar uppdatera, har kameran med mig, så jag får se om jag fotar lite. Kanske? ;) vill ni ha bilder?

/Sophie

Haft dansföreställning!

Hallåhallå!
Just nu är jag faktiskt ganska trött, kanske ska sova..? Får se! :D
Men i alla fall, imorse så kom Vilma hem till mig, hon bloggade & sånt & jag fixade mig för genrepet! På genrepet sen gick allt bra, & efter det så gick jag & Vilma till Subway & åt - asgott!
Thanks for this day baby.
När vi kände oss så mätta att vi typ knappt kunde gå, haha? Så drog vi i alla fall runt lite på stan, snackade, kolla p å bl.a skor till mig, inför skolavslutningen & lite sånt där! :)
Efter ett par timmar på stan med Vilma så åkte jag hem till mig & hon hem till sig! Jag duschade nästan direkt när jag kom hem, käkade lite också, sen fixade jag mig & fick skjuts till teatern. Föreställningen gick över förväntan & jag är nöjd med både mig själv & alla andra i gruppen! Vi var grymmaaa! :D
Kom hem för några timmar sen & åt då direkt pizza med familjen, älskar er! Mys att vara tillsammans liksom!
Imorgon blir det att gå upp relativt tidigt för då är det kurs för Lena! Även Linnea ska vara med! :D Nicenice! :D
Ni får veta mer om det imorgon, vi höööörs! :D

muu!

Asså rubriken har inget o göra med dagen, hittade bara inte på nån bra ;) men aja skolan var jag i halv 9 till kvart över tolv, sen hem o byta om o trampa ut till stallet. Rolf gick första dan på bete idag, han gick bara typ 4 timmar, men endå:) Han tog det lugnt idag så han fick en låång rykt , väl värd! imorgon blire lektion för bästa Lena, ska nog träna lite LA-grejer :D uhu jag är fett nervös... :$. Jag tycker att alla borde skrolla ner lite här på sidan och kolla på våran bloppis, en hel del fina grejjjer asså!! Nikan få lite bilder på mej och Rolf sålänge!
Linnea tilman hjorolf
hjorolf och jag i örebro
linnea tillman hjorolf
Hjorolf och jag i Trosa

LÄNK!

Här (KLICKAKLICKAKLICKA!) får ni en länk till en riktigt bra blogg, dock är den "nyomstartad", alla inlägg är borta osv. Men innan så var den grym & det är den fortfarande, dock är det ingen hästblogg.


My day todayyyyy :D

Tjenis!
Den här dagen har varit riktigt grym faktiskt! :D
Började 10, så det blev ju sovmorgon? :D
Träffade Vilma utanför teatern 09.45 ungefär & sen gick vi in & fixade oss lite & så. Vi dansade & det gick helt okej tycker jag, var lite vi alla behövde träna på, men så är det! Vi 12.45 fick vi sluta så jag & Vilma gick & åt lunch på Spicy Hot! Goottttii! Efter att vi hade tjockat oss där en stund så drog vi vidare för att chilla lite på stan, provade lite kläder, snackade, skrattade & hade det grymmare än grymmast! Älskar dig, du är bäst ♥

Åkte till stallet när jag & Vilma hade varit, där gick jag & Linnea ut med Rolf & Jack, så vi sprang bredvid & hoppade lite hinder i skogen, roligt & mysigt ♥
Efter det red jag & mamma ut, jag red Finesse & mamma red Spirit. Gick helt okej, var bara ute i 25-30 minuter, blev så mycket mygg/andra insekter osv. Finesse mitt hjärta ♥

Nu sitter jag & äter, så ska fortsätta med det, vi hörs!
Jag älskar dig ♥

BLOPPIS!

Här kommer lite 'Bloppis' från mig också!
Vit vojlock, 10 kronor, aldrig använt. Vet inte ens vart jag har köpt det.

Hals till halstäcke, aldrig använt, 30 kronor.
Mail'a till [email protected] för mer info.

ca 8 timmar i stallet idag!

Halloj!
Idag var jag i stallet i 8 timmar!
Först så mockade jag Symfo's & Finesse boxar, sen skurade jag Symfo's box, krubba & hylla utanför henne. När jag hade gjort det allt det i ca 45 minuter så kom äntligen Linnea! Vi började nästan direkt med att skura transporten. Det tog nästan exakt 2 timmar att "städa" den invändigt & utvändigt, men det var faktiskt riktigt kul!
Efter det så åt vi lite lunch & sen red vi, jag red Jack & Linnea Rolf så klart ;) Vi galopperade 3 varv på travbanan & jäklar vad Jack sprang.. En del bockar blev det också.. Haha, söte Jack! En del sken blev det också, men kul var det! ..& smutsigt! :D
När vi kom hem så var han så duktig att jag & mamma kunde spola av honom litegrann på benen, tredje gången han blir spolad! :D Duktiga ponnyn!
Red sedan Finesse & det gick inte alls så jättebra.. Dels för att det var lektion + allmänt trångt i ridhuset. & för att hon har blivit så lydig (?) att hon saktar av i galoppen.. Måste verkligen börja driva henne där nu.. Men imorgon ska jag troligtvis rida ut på henne! Har ridit så mycket dressyr nu senaste veckan så hon måste få komma ut & busa i skogen litegrann! Hoppas Linnea vill följa med ut! :D
Nu ska jag göra.. Ingenting, tror jag..? Ska fixa ett *******-inlägg!

Städbrudar!

Vi har precis gjort färdigt lindas släp och ska äta lite lunch, hoppas alla har en bra dag;) godnatt€:

BLOPPIS!

SÄLJES: brunt aachenträns stl pony, nyskick- 250 kr


svart Brösta med broderade detaljer, avtagbar martingal och snabbknäppe-100 kr


körtöm, svarta, 11 m långa. nyskick!-70 kr


Säkerhetsväst storlek: child Large, ryggens längd: Regular. Godkänd enligt EN13158 BETA level 3, d.v.s. att den är godkänd att tävla med. använd men i fint skick



allt kan ev. bli billigare vid snabb affär- intresserad? Linnea- 076 774 2993, eller [email protected]

Bilder från när Tessi sov hos mig <3

Jag & min kära Olivia, loveu
Sötnosarna!
Så sjukt vacker älskling!
Fler bilder kommer!

My day.. :)

Hejsan!
Just nu sitter jag vid datorn & kollar på tv. Har precis ätit middag, mums!

Stallet idag:

Kom till stallet runt 14.20 tror jag, träffade Linnea & vi började nästan direkt med att plocka ihop allt som skulle vara med till "skurningen". Efter vattnet m.m var påfyllt så började vi skura Olivias box, det gick relativivt fort & var ganska kul? :D Sen fortsatte Linnea med en tjej i stallet box & jag började med Spirit, hann dock bara halva då jag var tvungen att hämta våra hästar. Men imorgon ska vi fortsätta med våra boxar! :D
Red även Finesse som ni läste i Linneas inlägg under. Jag fortsatte med att jobba på våra övergångar, avbrott från alla gångarter & fattningar & igångsättningar. Det gick ganska bra, men vi båda var nog lite frusna & något "stela", så det har gått bättre, men det gick helt okej! :)
Jag kom hem från stallet vid 20.45.
Nu ska jag snart ladda över alla bilder från igår i stallet med Tessi! :D

Höstväder-.-

regn, blåst och ensiffrig temperatur, är det juni eller!? Aja, jag o sophie skurade ett par boxar idag, hurtiga! sen så red vi en stund i ridhuset, jag tränade främst på den förvända galoppen och det gick faktiskt jättebra! det märktes att han verkligen försökte! Saker och ting börjar ordna upp sej äntligen. bästaste lille rolfen <3

Har hämtat nya sängen!

Hallå!

Nu har jag, pappa & syster precis varit & hämtar Josse's (min syster) säng, min ska vi hämta efter att vi lämnat av Josse's. Vet dock inte om jag följer med då, ska jag skura boxar med Linnea! ;)

I alla fall, idag, i stallet, så blir det ju som sagt att göra rent lite boxar & sen ska Finesse ridas, får se om jag okar rida lilla Jack också, han gick ganska länge igår.

På Finesse blir det nog dressyr-trim. Hon har blivit så sjukt lyhörd nu alltså. Min ponny, det är sjukt vad jag älskar henne.

Nu vet ni att jag lever i alla fall, haha! Så vi hörs senare när jag kommer hem från stallet. :)
(Eftersom att detta är mobilblogg så går det inte att ladda upp bilder. Ska verkligen bli bättre på att blogga från datorn!)

/Sophie

Godmorgon!

Idag så ska jag och sophie träffas ute i stallet och skura ett par boxar, kanske rida ut också? Aja i vilket fall som helst så ska jag även under dan träna lite dressyrprogram, då jag ska debutera LA 17 Juni. så det är ju bra om man liksom hinner lära sej det i förväg :D Men mer om det får ni veta när vi börjar närma oss.§. någon gång under dagen kansle det även kommer en bildbomb? vad säger ni om det?? ska kanske ta med kameran ut till stallet idag, får se om jag kommer ihåg den!?

haha tycker bara Rolf va söt på bilden ;P

Är med tessi!

Halloj!

Är med tessi nu, så ska vara/har varit social hela kvällen, så jag bloggar mer imorgon!

Hejdå!

schleich-saker säljes!

schleich

Säljer nu alla mina schleich-saker. runt 40 stycken hästar av olika storlekar och färger, smådjur, dressyrbana, utrustningsset, hinderpark x2, vagn, staket mm. Om man skulle köpa motsvarande grejer i butik skulle det kosta ungefär 8000 kr. Men jag erbjuder nu ett paketpris för 5000 kr, då i stort sett ALLT är i jättefint skick. Vid köp av hela paketet ingår udda saker samt egenbyggda prylar, som stall, ridhus, släp, hinder mm. GRATIS! Hör av er till Linnea vid intresse och vidare information och bilder. Bor i Torshälla utanför Eskilstuna.

[email protected] 

Pris 5 000 kr



'


Idag hade jag tänkt rida ut, men det var så tråkigt väder så jag bestämde mej för att trimma lite dressyr i ridhuset istället. Jag satte upp ett mål med passet och det va att kunna få honom som ett 'gummiband' och träna halter+ryggningar. Jag travade fram honom låg, och efter en stund tog jag upp honom och jobbade i riktig form. han kändes riktigt fin och det kändes verkligen som att jag fick igång bakbenen, då han blev väldigt skumpig... gjorde även nåra fattningar ifrån skritt och dem tog han bra. det jag behöver träna på är ryggningar. då han för det mesta tycker att det är jobbigt att börja och sedan tråkigt att sluta sen igen?  så ja, jag vet vad vi har att träna på :)

sorryyy

förlåt för typ sämst uppdatering från mej, men har inte liksom orkat-.- men nu är jag piggo glad igen? och tänkte lägga ut lite bilder från onsdagens lilla banhoppning!


( hindret är 95 cm, varför ska man nudda bommarna när man kan flyyyyga!?) löv juu Rolf <3
RSS 2.0