Shopping på HÖÖKS!

Förra helgen var jag med mamma på Hööks & shoppade litegrann, så tänkte visa vad jag köpte, hade helt glömt bort det?!
Putshandske - den var otroligt bra!
Hovkrats - Jag tyckte att den var lite för liten (den var mindre än den på bilden), så jag köpte en ny, större idag.
Svarta siliconsnoddar - Finns inga bättre än dom!
Nummerlapp med kardborre - Har aldrig använt en sådan, så ska bli spännande att prova.
Sedan köpte jag också en vit/röd grimma med vitt ludd på - Jättesöt på honom verkligen!
Köpte en blå/brun/lite vit repgrimma till Finesse också - Hon passar riktigt bra i blått/de färgerna, så det var jättefint!
(Fanns inga bilder på grimmorna)

Dagens ridpass - gick riktigt bra!

Tjena!
Tänkte berätta lite om..
..jag red bara Finesse idag.
I början var hon ungefär som vanligt, gick emot litegrann när jag skulle göra halt, ville inte gå i form i halterna osvosv. Men när hon blev varm & uppvärmd - traven den ver HELT UNDERBAR, jag förstår inte. Hon var så otroligt fin, stadig, lyfte på frambenen, jobbade ordentligt med ryggen & var samarbetsvillig - den känslan glömmer jag aldrig. Fina ponny!
Sedan övegick jag till lite jobb i galoppen, tränade på samma saker som igår (avbrott från galopp till skritt, ibland trav osv. Gjorde även så att jag galopperade snett igenom & försökte sedan få henne att göra halt innan hörnet. Det gick helt okej måste jag säga.). Efter galoppen var hon ganska trött, så jag satt ner i traven efter att ha skrittat en stund, sen travade jag av henne, red lätt så hon fick sträcka ut halsen, ryggen & nacken & så där, & när vi gjorde det, då hade jag ett kontrollerat & riktigt bra tempo, hon hade bjudningen & var riktigt lyhörd, både för mina hjälper & för min röst.
(Red 1 h idag)
Slutsats: Jag är riktigt, riktigt nöjd med henne idag. Det var längesen hon var så här fin, speciellt i traven. En känsla & ett minne för livet. Bästa ponnyn!

Efter att jag ridit Finesse gick jag in i stallet & ställde upp henne. Då kom Linnea med Rolf & ställde upp honom mittemot Finesse & mig, så vi stod där & borstade, pratade, planerade & hade det lite allmänt kul liksom.
Med Jack idag gick jag bara, jag var lite trött från ridpasset med Finesse + att jag bara sov runt 5-6 timmar inatt & att han säkert var lite trött från igår, så vi gick ut på en liten promenad istället, betade & så där, lite mys liksom. Linnea hängde med halva vägen men sen skulle hon hemma, så jag & Jack stannade en stund, han betade & jag pussade på honom. Haha, sötnosen.
Så idag är jag jättenöjd med mina älskade ponnysar!

Är glad över att alla våra hästar blev motionerade idag också, hade glömt att Sympho hade Ida som red idag, Ida är medryttare på Sympho, mamma longerade Olivia, hon red Spirit & Jack & Finesse vet ni ju redan.






Tycker bloggen är lite tråkig utan bilder, så det fick bli en bild på mig.

Redan hemma, skönt!

Halloj!
Hade idrottsdag idag, så slutade 13.30, så då kom mamma & pappa och hämtade mig. Dagen var väl helt okej tills jag blev foreveralone & började regna.
Snart så tror jag att jag & mamma ska åka & köpa havre till hästarna, & efter det åker vi till stallet. Blir repetition för Finesse från gårdagens lektion, & Jack får nog bara ta det lite lugnt. Får se om jag hinner mysa lite med Sympho också. Hoppas det!
Nu ska jag fortsätta kika runt på lite bloggar osv.
Ha det bra, så hörs vi! :D

Presentation - Mina storhästar!

Presentation av mina stora hästar:

Olivia - Olivia är ett mörkbrunt sto, 19 år & henne har mamma fött upp själv. Mamma har ägt henne i hela Olivias liv, hon har dock varit utlånad lite till & från, men nu har vi henne hemma & har haft det i ca 5 år..? & hos oss kommer hon stanna! Olivia är mycket framåt av sig, så det går otroligt fort, hon är inte den hästen som sticker, men hennes gångarter är "stora" & "snabba", hennes skritt är riktigt fin. Olivia är tävlad upp till L:A Dressyr tror jag, dock inte med någon i min familj, utan till en utav de som hon varit utlånad till. Jag vet inte om hon har tävlat i hoppning, men litegrann tror jag. Olivia är nog den mysigaste/keligaste hästen vi har. Hon är jättemysig!
Spirit - Spirit är också mörkbrun & valack. Han har samma mamma som Olivia, så de är alltså halvsyskon. Spirit är 21 år & har gått S:t George i Dressyr, riktigt kul med en läromästare! Spirit är otroligt tittig av sig. Han är den som blir något blockerad i hjärnan när något är i vägen, t ex. en travare med vagn - något av det värsta han vet! Då tvärnitar han, snurrar runt, frustar, blåser upp sig rejält & blir riktigt "stor". Annars är han väldigt söt av sig!
På denna dator har jag tyvärr inga kort alls på varken Spirit eller Olivia, men jag & Linnea ska troligtvis snart ut & fota hästarna, så då kommer det kort!

Lektion på mina bebisar idag.

Hejsan! 

Idag  red jag lektion för Lena med både Finesse & Jack. Det var första gången (& andra gången totalt sen jag fick honom) som jag red lektion för Lena. Dock red jag bara honom i 30 minuter eftersom att han fortfarande inte orkar så mycket. Red Finesse i 45 minuter som vanligt.
Finesse: Hon var riktigt duktig idag. Det känns som om hon verkligen har börjat förstå lite mer vad jag menar nu. Så otroligt skönt. Efter knappt halva passen nuförtiden så börjar hon liksom röra mer på sig, bättre gång, mer stadig, frustar lite då & då, & jag märker verkligen att hon kommit till ro. Det går bra nu

Jack: Det var ju som sagt första gången jag red lektion med honom för Lena, & andra gången jag red lektion på honom totalt. Så jag tyckte att det gick helt okej. En halvtimme gick väldigt fort måste jag säga! Men vi tränade på en maaaassa övergångar, otroligt viktigt för honom sa hon, så det ska vi verkligen fortsätta med. Jag är nöjd med honom




Gammal bild, trött Finesse



Jack

snart stallet

ska snart åka till stallet, för att sedan ställa hästen i släpet och åka till nyby för att hoppa lite:) bilder kanske kommer :D  efter träningen åker jag till stan föro kolla avslutningskläder, see yaa!

Dagens ridpass + lite annat nice :D

Halloj!
Sitter just nu hemma i min säng, bloggar & chattar med bästaste Disa, & snart ska jag äta & duscha.



Red ut med Linnea, asnice! Red Finesse, hon var pigg & glad som vanligt 
Vi red ut i exakt 1 timme & 22 minuter 
Linnea ramlade av en gång, barbacka-proffset liksom  Nejdå, men det var ett minne för livet! Haha!
Jag red med sadel som tur var, det blev en otrolig miljöträning för speciellt Finesse. Så det var bra!
När vi kommit hem efter en massa prat & snack, så gick vi ut & betade Finesse & Rolf, borstade av dom & pratade litegrann!
-Mockade efter det åt Jack, min lilla bebis!
Nu är jag hemma, innan stallet idag så var jag bara i skolan. Fick också hem min skolavslutningsklänning, bilder kommer under denna lilla text! Älskar den! Dock var den lite för stor, men det gick att fixa sa mamma, så jag älskar den! 

Men nu ska jag gå & äta!
Hejdå!
Min klänning



Provade med mina kilklackar till, passade inte så jättebra, så ska köpa ett par lite lägre vita skor om jag hittar några.

'


(Från Måndag)
Ja idag red jag lite dressyr/ markarbete. jag värmde upp honom först. då red jag honom i låg form, sedan la vi till lite travbommar. efter ett tag så längde vi bommarnas mellanrum så han fick länga ORDENTLIGT, han orkade inte riktigt över alla, men vi ytänar på! när jag sedan travade av så testade jag och länga steget på han, och mamma sa att han längde lite i alla fall. liksom bra för att vara rolf :D

nu ska jag gå till skolan för att ha 2 lektioner och en håltimme-.- men vi slutar 11.40, yees, ahaa mhmmm;)

Äntligen sitter jag vi datorn..

Hej!
Äntligen fick jag lite tid till att sitta vid datorn.

Idag har jag bara varit i skolan, på stan & i stallet en snabbis.
Red bara Finesse idag då min syster skulle bort på en sak som har med hennes dans att göra, så det betydde då att jag varken hann rida båda ponnyerna (Jack & Finesse) eller hann rida ut med Linnea. Så det var synd. Men Finesse hann jag rida i alla fall. Red henne i ca 50 minuter tror jag. Jobbade ganska så mycket i skritten i början. Gjorde väldigt många övergångar, var riktigt noga med det idag. Gjorde även lite öppnor, ryggningar osv.
Sedan travade jag igång henne & fortsatte likadant med övergångarna där. Det gick väl lite sisådär i början, men det blev bättre mot slutet.
Efter det galopperade jag lite & fortsatte över en bom på volt. Jag måste verkligen börja göra det lite oftare, hon hoppar över vilket jag inte riktigt gillar, hon ska faktiskt kunna galoppera över, hon ska inte behöva hoppa över som om det är ett hinder på 30-40 cm där? Men som sagt, det ska vi jobba mer på!
Efter jag gjort det galopperade jag av henne, ordentligt. Var en skön känsla att gå upp sedan med en lite småtrött ponny ;) Dock var jag också ganska trött, men det är bara bra, haha! Vi båda tyckte i alla fall att det var kul, så vår "trötthet" var inget problem. Haha.
Så det var Dagens ridpass det!
Nu ska jag gå ut till köket för att hämta en massa frukt, jordgubbar bl.a.
Jag kanske hinner blogga mer ikväll, måste plugga så vi får se.
Hejdå!

On Donken

Hejsan!

Nu står/sitter jag i kö på donken. Ska beställa en glass tror jag.

Ska till stallet vid 15.15 ungefär :)

Ska beställa nu!
Hejdå!

Snart engelska

Hallå!

Snart har vi engelska. Slutar 14.00 idag - skönt!

Ska vara med Surfian en stund på stan, mys! Efter det åker jag till stallet & rider troligtvis ut med Linnea, nicenice! :)

Men nu börjar vi!
Vi hörs!

Bättre uppdatering kommer, från min sida iaf!

Hallå!

Jag är ju som sagt inte hemma nu, där jag är finns det ingen dator & min mobil har snart slut på internet. Så bättre uppdatering från min sida kommer när jag kommer hem/kommer hem från stallet.

Nu vet ni!
Vi hörs!

Dsgens tävling

Ja, jag tar det från början. Första klassen, en lc:2a Rolf kändes hyffsad och det var lite samma problem som vanligt( typ att han blir öppen i avbrotten) men domaren gillade inte oss och våran ritt så fick endast 60% i den. Så efter en lite knackig start taggade jag o de andra i laget upp ordentligt, Minna som red först på en lånad ponny som hon ridit 4 gånger fick 53%, han såg jättefin ut. sen var det Ebbas tur, hon hade ett ordentligt tryck i honom och jag har aldrig sett honom så fin! hon fick 67,någonting* Sen var det min tur. Jag ville ha bra tryck och bra övergångar, och skam den som ger sig! Han kändes så himla bra! vi fick lite taktinslag i den ökade skritten med det är skitsamma;) Vi fick 68,62% och gick upp i ledningen! ooohhh det va så kuul! Men Tova hade då inte ridit än. Amadeus skötte sig bra som vanligt, och vi slutade på samma poäng och %, men min koeff. var bättre så då vann jag individuellt, Laget Vann omgången och vi vann även totalsegern!! Ganska överlägset till o med! så Grymt jobbat av alla, så nu är nästa mål uppsatt för laget, att tävla div 2 i höst!  Måste bara få säga att jag älskar min lilla ponny <3
Här kommer lite bilder:)

Sämst uppdatering! :(

Tjena!

Har varit riktigt dålig uppdatering idag, men jag har verkligen inte haft tid & Linnea har ju tävlat, så det är ju inte så konstigt!

Men nu uppdateras det i alla fall! :D

IDAG:
Jag vaknade kl 10.10, gick upp, åt lite frukt & efter det fixade jag mig. Jag, mamma & syster åkte till Hööks & jag köpte lite smått & gott! Riktigt nödvändiga saker faktiskt, var skönt att få det köpt.

Efter det åkte vi & åt & sen åkte vi vidare till mammas/vår kompis & fikade.
När vi hade varit där i några timmar åkte vi till stallet - mockade, gjorde mat & tog in våra hästar.

Nu sitter jag i bilen, ska hämta upp Julia för att sedan åka hem till mig & packa lite snabbt. Ska sova hos en kompis till mig & Julia inatt. Hon bor nere på stan, så vi går & köper en massa gott till Eurovision ikväll. Ser fram emot kvällen/natten, kommer bli jättemysigt!

Men nu måste jag vara lite social här, haha!

Hejdå!

Dagens ridpass

Tjena! 

Efter skolan gick jag hem till Julia. Hon, Tessi & Vendela var där, så vi hoppade studsmatta, pratade, solade litegrann & sen chillade vi inne på hennes rum. 

Sen åkte jag & mamma till stallet, så nu blir det lite "Dagens ridpass":
Jag började med att rida Jack, så tänkte berätta om det ridpasset först:
Jag red honom i ridhuset, då det var bäst underlag där, dock var det väldigt varmt.
Jag skrittade, travade, galoppera & efter det red jag på lite linjer i trav - jag satt ner, & det gick över förväntan! Sen fattade jag galopp & galopperade ca 70 % på en volt, sen saktade jag av till trav & sedan gjorde jag en fattning igen, gjorde det bara 4 gånger, mest för att se om han orkade det. 
Han är så duktig! Min lilla pojke! 
Jag red honom i ca 40 minuter & efter det var han riktigt trött, så jag skrittade ut honom i ca 7-10 minuter. 


Finesse:
Jag fick inte rida henne så länge då klockan sprungit iväg & blivit 20.40. Så det blev galoppträning i paddocken med henne! 
Hon kämpade på jättebra, dock skyggade hon får några "saker" som ska stå under/framför/vid hindrena med mycket färger på (jag vet inte vad det heter, haha?), så där fick vi träna en hel del på att komma förbi utan sken eller tvära vändningar & till slut så funkade det också! 
Hon är duktig hon med! 

Så det var ridpassen för idag!
& så önskar vi Linnea, Rolf & deras lag ett stort lycka till imorgon!

(filmer från ridpasset med Jack kommer också, kanske ett klipp från Finesse ridpass också! ).
Jack efter ridpasset!

Tävling imorgon

Imorgon åker vi till trosa för att tävla finalen i div III dressyr. vi ligger just nu 2:a inför, endast ett par poäng upp till ettan, så det kommer bli jämnt! Jsg taggar till tusen och hoppas att Rolf är på sitt allra bästa humör:) Håll koll på facebook eller instagram, där lägger jag upp hur det går:) linneatillman @ instagram, Linnea Tillman at fb.¨önska mej och hela NTRK-Laget lycka till! seee yaa!
(bild på oss från tävlingen i örebro i lördags)

Today..

Hallå!
Just nu har jag precis ätit frukost, klätt på mig & ska snart börja sminka mig + fixa håret, ska även packa kläder till gympa idag.
Efter skolan äker jag & mamma till en kompis & fikar en liten stund & efter åker vi till stallet & då rider jag ut med Linnea! :D
Vi hittar väl på något kul igen antar jag! :)
Nu ska jag som sagt gå & fixa mig, så vi hörs!
Hejdå!

FILM PÅ LINNEA & ROLF

Här kommer en film från gårdagens uteritt!
http://www.youtube.com/watch?v=_hEEXhvYnY0
(kopiera länken, eller klicka HÄÄÄÄR)


Avtackning i stallet idag..

Hallå!
Hemma från stallet nu. Har ätit middag & sådär.
Idag efter skolan så gick jag & Ellen ner på stan, vi skulle köpa en glass på Donken & sen bara lägga undan några saker åt Ellen + att jag skulle köpa lite saker. Vi hade tänkt att det skulle ta runt 10 minuter, men smarta som vi är tog det runt 45 minuter. ;)
Jag fick med mig schampoo & balsam hem, har ju slingat mitt hår, så vill gärna ha såna där specialprodukter för håret så slingorna inte går ur så fort & så.
Efter stan åkte jag & mamma till stallet, jag gjorde i ordning Finesse, red henne i lite drygt 30 minuter.
-Skriver mer om ridpasset i nästa inlägg.

Efter det tvättade jag & Linnea håret i spolspiltan av någon anledning..? Aja, det var sjukt varmt, så det var bara skönt, haha! Vi är som vi är.. ;)
Efter det gick vi ut & åt smörgåstårta, kladdkaka & en annan sorts kaka. Sandra (som jobbar, eller ja, jobbade i stallet) slutade idag, så det blev en liten avtackning. Nästan alla i stallet var där tror jag - kul att träffa allihop också!
När vi var klara där så gick vi in & mockade åt Rolf, drog en massa tråkiga skämt & sen gick vi ut & kollade på videoklipp från igår bl.a.
Men nu ska jag fixa en grej, ladda upp lite videos till er & så kolla på Eurovision Song Contest med familjen.
Hejdå!
Från imorse innan skolan!

Är med Nattis & Vilma

Hallå!

Just nu sitter jag ute på en bänk med Vilma & Nattis. Det är tyvärr lite småkallt men det är väl helt okej.

Idag så KANSKE jag sticker ner på stan efter att jag slutar, måste köpa lite grejor. Efter det så åker jag till stallet & rider. Blir nog dressyr på både Jack & Finesse idag.

Nu börjar jag, vi hörs!

Sovmorgon

Börjar inte förens 10.10, ganska skönt. så ska snart dra. idag blire ett dressyrpass med rolf, rida egenom allt inför helgen:) Kraam påer o hare bra!

Presentation - Min ponnyer!

Tänkte ta en liten presentation om mina småttingar!
Finesse - Finesse är en D-ponny, född -99 (tror vi, hon är importerad från Tyskland, så det är inte helt säkert, hon kan var 1-2 år yngre), 143-145 cm hög. Hon är ett brunt litet sto. Hon är väldigt känslig i munnen, för skänkeln, för vikten osv. Så henne får man absolut inte dra i eller så, utan med henne är det lugna metoder som hjälper. Henne har jag haft sen sommaren 2010. Jag fick henne för att kunna börja tävla & verkligen utvecklas med, men det var verkligen inte så det blev. Hon bockade med mig & jag blev jätterädd, så vi kollade upp hennes rygg & skulle därmed stå i en månad & bara bli jobbad från marken, bli longerad osv. Det har verkligen gått upp & ner för oss, men nu är det äntligen på väg upp igen.
Med Finesse har jag tävlat lokal L:C & lokal + regional L:B i Dressyr & L:D i hoppning.
Jag & Finesse för ett par veckor sen på tävling.
Symphonie - Sympho är en helt underbar liten ponny, en C-ponny som stått på ridskola i 14 år. Vi köpte henne när hon var 18 år & nu är hon 21 år. Hon är en skimmel, 137.5 cm i mh & lite rund om magen, men sötast i världen! Sympho köpte vi alltså från en ridskola, hon var en helt super första-ponny! Lugn, snäll, trygg, läromästare & världens bästa! Med Sympho har jag tävlad lokal L:C & lokal L:B & endast klubbtävlingar inom hoppningen.
Det är Ellen & Sympho på bilden, bilden är tagen i vintras.
Lowis Jack Sparrow - Jack, som vi kallar honom, är endast fem år & har inte gjort mer än att gå mest på lösdrift & varit lite skogsmulle innan vi höpte honom. Vi köpte honom i februari 2012. Vi har nu senaste veckorna började med att gå över bommar i skritt, trav & galopp. Vi har även börjat med lite mer dressyr osv. Han är otroligt snäll & trygg! Man skulle lätt kunna tro att han var tio år när man rider honom, speciellt i skogen, men i dressyren & så känner man ju givetvis att han inte orkar, är ostadig & inte kan så mycket. Riktig superponny!
Jack har alltså inte tävlat någonting än, men till hösten skulle vi gärna vilja starta en L:C i dressyr & kanske någon klubbtävling med väldigt låg höjd.
Jag & Jack.

DAGENS RIDPASS


 Idag red jag som sophie sagt redan ut. Vi skrittade en runda och det var så himlaaa skönt ute! men det hände ändå lite grejer, rolfen fick in en jättestor sten i hoven, men jag fick lyckligtvis bort den med hjälp av mitt numera lite defekta spö... Aja, det var en mysig ritt med mycket skratt:) tagga tagga...

DAGENS RIDPASS!

DAGENS RIDPASS:
Jag red ut med Linnea, på Finesse, eftersom att vi båda red lektion igår så kunde vi ju lika gärna rida ut tillsammans!
Finesse var lite segt i början, men i slutet & hemmåt gick det inte så segt! Lite trippigt här & var, men hon var duktig. Skrattade gjorde vi hela tiden ungefär, pratade en massa & lite annat kul. Efter det lät vi hästarna beta & vi tog en massa kort - de kommer upp på bloggen.
Nu ska jag försöka lägga upp lite videoklipp här, ska göra ett Youtube-konto först bara!
Vi hörs!

Slutar om 1 minut..

..då blir det direkt mot stallet!

Uteritt står på schemat med Linnea! :D

Snart skolan

Godmorgon!
Just nu håller jag på & fixa mig, ska snart börja röra mig mot skolan. Har ett SO-läxförhör/prov idag, så får se om jag kommer ihåg allting tills dess, haha. Mycket i hjärnan just nu..
Efter skolan så blir det stallet! Blir troligtvis uteritt på Finesse & lite dressyr med Jack. Han är ju fortfarande unghäst, så jag får ta det lite allt som allt med honom - men framåt går vi! Kanske ska smörja mina stövlar idag också, får se hur mycket tid jag har.
Men nu måste jag fixa klart mig!
Vi hörs kanske mer under dagen?!

lektionen tisdag

Lektionen gick sådär, han kändes riktigt bra innan skrittpausen sen när vi skulle ta honom igen så blev han lite lång och jobbade inte så mycket med bakkärran som jag velat. menmen det är bara att fortsätta, taggar sönder tills på lördag!!! då vet väl alla vad som händer?? om inte så får ni läsa om det senare!
(mer bilder kommer i eftermiddag:)

Svar på kommentar!

Fråga:

ami om Design/header..:
så vacker häst! är det din? :)


Svar:

Tack så mycket! Ja, det är min! :)

Dagens ridning + lite till!

Hej!

Är hemma nu, har ätit, kikat litegrann på tv, suttit vid datorn, pluggat lite halvt - så ska plugga som bara den nu! SO - ska kunna nästan alla Europas länder, huvudstäderna till dom, floder, bergskedjor & hav..
Tänkte skriva lite om ridpasset idag!
Det gick helt okej & Finesse var pigg mestadels av tiden, men det gjorde inte så mycket, hon har fått vila i flera dagar vilket märktes väldigt väl. Hon var ju som sagt pigg, men när jag fick henne i form, lydig & lugn så var hon riktigt fin! En helt underbar känsla! Finaste ponnyn, börjar äntligen tro på oss, på riktigt!

Vi jobbade litegrann på skänkelvikningar i trav. Jobbade henne mest på volt i trav & galopp, lite galopp på fyrkantsspåret också. Vi tränade även på att få henne att inte gå förböjd/trycker ut bogen på volterna. Det gick bra, men hon var ju pigg & det försvårade det hela litegrann!
Slutsats:
Hon var fin, pigg & riktigt, riktigt taggad!
Finesse innan träningen.
Just det, jag red Jack innan jag red Finesse också, jag red barbacka - så härligt väder att jag var tvungen?!
Film kommer.


Ridit lektion, kollar på Linnea nu!

Hej!

Nu sitter jag & kollar på Linnea när hon rider. Jag har ridit redan & det gick helt okej tycker jag, ganska bra faktiskt. Hon var otroligt pigg, men emellanåt riktigt fin!

Men nu ska jag fortsätta kika på Linnea & Rolf!

-bilden är tagen med mobilen, så den är varken skarp eller särskilt bra, men duktiga är dom!

Taggad ponny, taggad ryttare!

Taggade!

(finesse är väl lite trött pga. värmen, men vi gör så gott vi kan! :D)

Utvärdering örebro rt

parkering: Gräsplan, funkar bra så länge det inte regnar. men det var strålande sol så funkade super!

framridning: I stort ridhus, dock hörde man inte speakern när man var där inne.

tävlingsbana: 2 banor, jättebra underlag som inte dammade lite ens! enda minuset var att A-bokstaven stod 5 m ifrån staketet. så det var svårt att "mäta ut" när man skulle svänga upp på medellinjen.

Cafe': Inte toppen. gulaschsoppa till lunch-.- men mycket godis, bakelser o.s.v.

Funktionärer: Jättebra, allt flöt på jättebra utan stopp. välorganiserat!

Annat: En jättefin anläggning. fina rosetter och jättebra hederspriser. allting låg nära så man hade uppsikt över hästen även när en stod i släpet och man själv stod uppe vid tävlingsbanan. 4/5*

Engelska Nationella prov, muntligt.

Om en liten stund har jag Engelska & hoppas då på att få göra mitt muntliga engelska nationella prov. Har väntat på att få göra det i ca 2 veckor nu. Men jag får väl se, nästan alla andra har gjort det så jag borde ju få göra det idag?
Haha, jaja. Längtar till efter skolan, får träna då ju! Astaggad!

Nu börjar jag snart, vi hörs!

(Bloggar från mobilen, så har inga hästbilder.)

förkyld

Just nu är jag hemma från skolan för jag är lite förkyld. men jag hoppas jag kan gå till skolan imorrn;/ mamma har tagit rolf sön, mån. vi får se hur jag mår ikväll, om jag kan rida lektion eller om mamma får rida och jag bara följer med och lyssnar. hoppas nästäppan släpper!!! Vad tycker ni, ska jag fota om jag inte kommer rida?

Lektion idag!

Hej!
Nu är det skolan som står på schemat & efter det så åker jag & mamma till stallet. Jag ska rida lektion för Lena Annegård (glömde skriva det i presentationen, men jag tränar också dressyr för Lena). Hoppas på att det ska gå lika bra som alla andra gånger!
Jack kanske jag också rider, hoppas jag hinner honom med!
Mamma longerar nog Olivia & Spirit & Symfo får vila, för hon blev ganska hårt riden igår av sin "skötare".
Men nu måste jag sticka!

Design/header..

Designen/headern kommer inom kort hoppas jag!
Jag håller på med den nu, men har nästan ingen tid alls, så det kommer ta en-tre veckor, men jag ska skynda mig & göra mitt bästa för att den ska komma upp så snart som möjligt!

Presentation - Sophie

Jag heter Sophie Varnäs & är 13 år, som Linnea skrev så är vi födda på samma dag, 17:e februari, bara att jag är ett år yngre.
Hästar är det jag verkligen brinner för. Skulle aldrig klara mig utan stallet & hästarna liksom.
Min mamma har haft hästar i i stort sätt hela sitt liv, så det har ju givetvis funnits hästar med i bilden för mig också hela livet, började dock rida när jag var runt 6-7 år på ridskola. Fick min första ponny för ca 3.5 år sedan, Symphonie (kallas Sympho). Då ägde mamma redan Olivia, som hon själv fött upp. Så då hade vi två hästar. Sommaren 2012 köpte vi Finesse för att jag ville kunna tävla mer osv. Vintern 2011 fick/köpte vi tillbaka Spirit, som är halvsyskon med Olivia & också mammas egen uppfödning där med.
I februari 2012 köpte vi en ungponny, Lowis Jack Sparrow. Vi har nu alltså 5 hästar (presentation om dom kommer också).
Jag rider mest dressyr då jag inte tycker hoppning är så kul. Tyvärr så har jag blivit lite rädd då jag bara hoppat hästar som hoppat stort, långt, för tidigt, för sent, stannat, sprungit förbi osv - jag kunde inte så mycket då, men nu börjar jag få tillbaka självförtroendet lite när det gäller hoppning, men vi stannar på 50-65 cm nu. Det är Finesse jag rider & tävlar mest, men Jack ska jag försöka utveckla & kunna tävla med också så småning om.
Nu vet ni lite om mig & mitt hästliv! Om det är något mer ni undrar över så är det bara att fråga - försöker svara på det mesta i alla fall!
Finesse på bilden

Presentation- Linnea

Jag heter Linnea Tillman och jag bor i torshälla. Jag är född 17 februari, på samma dag som sophie! Jag började min ridkarriär när jag var 3 år, på nyby torshälla. Jag började i timmesgrupp och klättrade sedan upp i de svårare grupperna. När jag kom upp till tävlingsgrupp 2 så skaffade jag medryttarponny: Tejas pi-Yarin, ett litet russ som jag tävlade med framgång :) men 121 cm b-ponny växte jag tyvvär ur, och vi köpte då egen ponny. Hjorolf, val. född 03 E: holens ingolf, UE: Hagens O'chief. Vi debuterade på hoppbanan 29 april 2011. då med 8 fel i Lc. Nu senaste hopptävlingen kom vi 2:a, så han har minsann gjort framsteg. jag tränar dressyr för Lena annergård ( typ bästa ever <3 ). och ja, det var lite om mej. hoppas att du kommer fortsätta
läsa om oss. Kram Linnea och Rolf.

hejsaan svejjsannn!

joup here we go! Jag Linnea och Elsa-sophie, ska nu starta värsta bloggen. den ska blli sjuukt framgångsrik och bli en del utav horsespot osv. haha nej men vi börjar och ser hur det går? vi blir glada(!) om du vill fortsätta läsa om oss. vi kommer nog antagligen mest skriva om våra små ponnysar. men blir nog en hel del annat värt att läsa också :D

adios amigos! bienvinida de nuevo! asså typ välkommen tillbaka -*-

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0